Over IMH Nederland

Afbeelding over IMH Nederland

Waar staat IMH Nederland voor?

IMH Nederland zet zich in om kennis en expertise over jonge kinderen en ouders in Nederland te vergroten en sneller vindbaar te maken. IMH staat voor Infant Mental Health: de ontwikkelingsverloop van het jonge kind. Hierbij staat de ouder-kindrelatie centraal. Professionals die vanuit deze visie denken en werken, denken vanuit preventie: het voorkomen van problemen.

Lees in dit artikel meer over Infant Mental Health.

Het blog

Het blog van IMH Nederland is bedoeld om zorgen rondom het ouderschap en de ontwikkeling van jonge kinderen weg te nemen. Dit doen wij onder andere door drempels te verlagen en onderwerpen als een postpartum depressie bespreekbaar te maken. IMH Nederland richt zich op een zorgeloze opvoeding en biedt handvaten en adviezen om de ontwikkeling van het jonge kind zo goed mogelijk te laten verlopen.

Wanneer er problemen ontstaan tijdens de opvoeding of de ontwikkeling van jullie kind, kan het voor veel ouders een grote stap zijn om een professional in te schakelen. Door onze kennis en ervaringen te delen, geloven wij dat deze stap kan worden verkleind. IMH Nederland doet haar best om aan de hand van de juiste kennis adviezen te geven, waardoor het inschakelen van een professional (nog) niet nodig is.

Daarnaast speelt het leven van ouders – naast het ouderschap – ook een grote rol. Hoe ga je als individu bijvoorbeeld om met de impact die het krijgen van een kind heeft op je leven? Hoe behoud je naast je rol als moeder ook je identiteit als vrouw?

Kennis en ervaringen

Veel artikelen zullen geschreven worden door ervaringsdeskundigen, zodat er werkbare adviezen en tips gegeven kunnen worden. Daarnaast zullen verscheidene professionals hun expertise delen rondom de ontwikkeling van het jonge kind. Er wordt op deze manier een verbinding gelegd tussen ouders en professionals. Alles om het kind zo zorgeloos mogelijk op te laten groeien.

Het team achter dit blog bestaat onder andere uit een aantal vaste gastbloggers, die ieder hun eigen kennis met jullie als lezer delen. Bekijk hier het team van IMH Nederland.

We wensen jullie veel plezier met het lezen & de opvoeding van jullie kind(eren)! Voor vragen kunnen jullie altijd contact met ons opnemen en laat gerust reacties achter onder artikelen zodat we op elkaar kunnen reageren.

Kijk voor meer informatie ook eens op de website van IMH Nederland.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
error: Content mag niet gekopieerd worden!